מאז שהפכנו להיות הורים, הלכו ההוצאות החודשיות שלנו וגדלו. אנחנו מוציאים כסף על מסגרות חינוך, חוגים, אוכל, ביגוד, הנעלה ועוד וכל זאת על מנת שלילדינו יהיה הטוב ביותר ולא יחסר להם דבר. ישנה תקופה אחת בשנה שבה ההוצאות החודשיות שלנו גדלות אף יותר- החופש הגדול! יולי-אוגוסט נמצאים ממש מעבר לפינה וצופים לנו הוצאות גדולות מאוד, הרבה מעבר ליכולותינו והתחייבויות גדולות שנתקשה להחזירן. אז למה אנחנו מגיעים למצב של חוסר שליטה בכסף? איך נעבור את הקיץ בשלום כלכלי? וכיצד נתכונן לחופש הגדול בשנה הבאה? כל זאת ועוד במאמר שלפניכם.
כאמור, החופש הגדול מגיע ואתו ההוצאות הגדולות. הילדים אינם במסגרות הלימוד וכדי שלא ישתעממו בבית, אנחנו אמורים לשעשע אותם בכל מיני דרכים, כמו קייטנות, בילויים, ימי כיף, חופשות ופעילויות משפחתיות, אוכל מחוץ לבית וקניות למיניהן. ההוצאות גדולות ומגוונות וגורמות לנו להגיע לעתים למצב של חוסר שליטה. אנחנו מתנהלים בצורה בלתי מחושבת, בספונטניות, ללא כל הכנה כלכלית מראש ומרגישים שאולי כדאי קצת להשתחרר. חיים רק פעם אחת, לא?
אז אולי התשובה לשאלה הזו היא: כן, חיים רק פעם אחת, אבל יחד עם זאת, עלינו להבין שהכסף אינו גדל על העצים ואנחנו עובדים קשה מאוד בשביל הכסף שיש לנו/ אם לא נהיה מחושבים לאורך כל השנה ולא נתכונן כנדרש לתקופה יוצאת דופן זו ואף לתקופות קשות יותר בעתיד הלא רחוק, נמצא את עצמנו בחובות גדולים, ללא כל יכולת לעמוד בהתחייבויותינו ובוודאי ללא יכולת לדאוג לעתידנו ולעתיד ילדינו.
כיצד אם כן מתכוננים ומתמודדים עם ההוצאות האינסופיות בחופש הגדול הקרוב?
ראשית, מבצעים ספירת מלאי לבדיקת היכולות שלנו ומגדירים תקציב, המבוסס על ההכנסות הנוספות הצפויות לנו (תוספות הבראה, בונוסים וכו') ועל ההוצאות השוטפות שלנו לבילויים ופעילויות פנאי.
שנית, כדאי לתכנן פעילויות שתרצו לעשות בחופש. ערכו סקר שוק ובדקו מהן הפעילויות המשתלמות ביותר עבורכם בהתאם לתקציב שקבעתם. בדקו הנחות, פעילויות חינם כניסות חופשיות לאתרים.
ולבסוף, לגבי התשלום לקייטנות, אם לא נשארו עודפים בספירת המלאי, בקשו פריסה לתשלומים וצרפו כל תשלום לתקציב השוטף שלכם, כך שבכל חודש תגדל ההוצאה השוטפת רק במעט ולא תגיעו למצב של חריגה מהתקציב החודשי.
ההכנות השנה הן אמנם קצרות מועד ולא בטוח שיהיו מספקות, אך לשנה הבאה נגיע מוכנים יותר:
- נתכנן מראש את התקציב לקייטנות, לבילויים ולנופש על בסיס :
- "תקציב המגירה" – סכום שניתן לצבור במשך 12 חודשים כחלק מהתקציב המשפחתי השוטף.
- ההכנסות הנוספות הצפויות לנו (תוספות הבראה, בונוסים וכו').
- נחסוך את תקציב המגירה כסכום חודשי (מומלץ לעשות זאת בפיקדון שנתי צובר).
- נתכנן ונסקור את אפשרויות הבילוי המתאימות לתקציב המתוכנן, כולל חיפוש אחר הנחות ומבצעים מתוכננים.
- נשתף את הילדים ונאפשר בחירה במסגרת התקציב.
- בהגיע המועד שבו מופיע התקציב בחשבון העובר ושב, ניתן לשלם בתשלום אחד ואפילו לקבל הנחה.
- הסכום השוטף לבילויים של חודשי הקיץ ישמש כגיבוי למקרה הצורך.
הנה לכם דרך הנכונה לעבור את הקיץ בשלום כלכלי. התחילו כבר עכשיו והתוצאות מובטחות.
כעת, כל שנותר לכם הוא ליהנות בחופשה עם הילדים ולהגיע מוכנים לחופש הגדול בשנה הבאה.
בטורים הבאים שלי תקבלו עוד טיפים ודרכים להתנהלות כלכלית נבונה, הדרך לנצח את המינוס והדרך לצמוח כלכלית ולממש את הפוטנציאל שלכם.
בהצלחה! שרון שכטר