מה זה בכלל קינואה?
הקינואה נחשבת כדגן אך מבחינה בוטנית היא בכלל זרע, אותו אנו מבשלים ואוכלים באופן דומה לדגן.
מקורה של הקינואה בדרום אמריקה והיא נאכלה ונחשבה לדגן קדוש אצל בני האינקה.
כיום היא נחשבת ממש לסוג של מזון על בגלל עושר יתרונותיה התזונתיים.
בקינואה אין גלוטן ולכן מתאימה גם לצליאקים ולאנשים שנמנעים מגלוטן בגלל תחושת נפיחות, עייפות וכאבי בטן.
קינואה היא מקור מצוין לחלבון ומכילה 8 חומצות אמינו חייוניות שיחד מהוות חלבון מלא, מכילה סיבים תזונתיים, ברזל, נחושת, תיאמין (B1) ו-B6
בנוסף היא גם מקור מצוין של מגנזיום, זרחן, מנגן וחומצה פולית.
איך לשלב קינואה בבישול?
הקינואה קיימת בשלושה צבעים- אדום, שחור ולבן.
ניתן להוסיף אותה למרקים להסמכה, לתבשילים, למוקפץ, לסלטים טריים ומבושלים, אפילו ללחם (מתכון בהמשך) ולדייסות מתוקות.
איך לשלב קינואה בבישול?
הקינואה קיימת בשלושה צבעים- אדום, שחור ולבן.
ניתן להוסיף אותה למרקים להסמכה, לתבשילים, למוקפץ, לסלטים טריים ומבושלים, אפילו ללחם (מתכון בהמשך) ולדייסות מתוקות.
איך לבשל קינואה?
אני אוהבת לבשל קינואה בשיטת הפסטה. כלומר לבשל בסיר עם הרבה מים רותחים, וכשהגרגירים מוכנים אני מסננת את הקינואה, שוטפת והיא מוכנה לשימוש. בערך זמן בישול של 10-15 דקות.
בצורה זו יש שליטה אם גרגירי הקינואה רכים או מעט יותר קשים.
לסלטים לדוגמא כדאי שהגרגירים יותר קשים, כמו אורז "אחד, אחד" ולקציצות לעומת זאת, עדיף שהגרגירים יהיו רכים כי כך ידבקו יותר טוב.